Äänijulkaisun lähetys

Sisällys

Lukijalle

Tämä ohje on sinulle, joka lähetät lukemasi Daisy-äänilehden Näkövammaisten liittoon Minna-järjestelmällä.

Olet saanut henkilökohtaisen tunnuksen ja salasanan Minna-järjestelmän käyttöön.

Ennen lähetystä julkaisun tiedostot on pakattava zip-päätteiseksi (.zip) yhdeksi tiedostokansioksi. Palvelin vastaan ottaa vastaan vain yhden tiedoston. Katso tarvittaessa erillinen ohje Julkaisukansion pakkaaminen  linkki avautuu uuteen ikkunaan .

Äänijulkaisun lähettäminen palvelimelle

 1. Avaa selaimella sivu https://saapuvat.nkl.fi ja kirjaudu Minna-järjestelmään joko etunimelläsi ja sukunimelläsi tai antamallasi sähköpostiosoitteella.

  Kirjautuessasi omalla nimelläsi kirjoita sekä etu- että sukunimi isoilla alkukirjaimilla.  Etu- ja sukunimen väliin jätetään välilyönti. Esimerkiksi: Maija Meikäläinen.

  Näytölle avautuu Näkövammaisten liiton Julkaisupalvelut-sivu. Valitse julkaisun nimeä vastaavan otsikon alta linkki ”Luetun numeron lähetys”.

  Jos luet useita eri julkaisuja, valitse sen lehden linkki, joka vastaa lähetettävän julkaisun nimeä.
 2. Näytölle avautuu uusi sivu, jonka otsikosta voit vielä tarkistaa, että olet oikean julkaisun lähetyslomakkeessa. Tarkista avautuneella sivulla lehden järjestysnumero, vuosi ja ilmestymispäivä. Korjaa tarvittaessa käsin.

  Ilmestymispäivä on se päivä, kun julkaisu on asiakkaittemme kuunneltavissa. Muuta päivämäärä vain, jos on tarkoitus, että lehti ilmestyy asiakkaillemme myöhemmin kuin lähetyspäivänä. Päivä ja kuukausi annetaan aina kahdella ja vuosi neljällä numerolla. Esimerkiksi 03.06.2024.

  Jos olet lähettämässä julkaisun kaksoisnumeroa, se pitää tähän kirjoittaa. Se annetaan esimerkiksi muodossa 03-04.
 3. Huomaa: Jos lehdessä on korjattavaa ja joudut lähettämään sen uudelleen, varmista, että järjestysnumero pysyy samana. Numero ei saa kasvaa.
 4. Seuraavana on valintakohta julkaisun testilähetykselle. Valitse se silloin kun haluat harjoitella lehden lähetystä. Näin julkaisuaineisto ei päädy asiakkaille.
 5. Valitse Selaa-painikkeella lähetettävä zip-kansio sivulla olevan ohjeen mukaan. Tarkista, että Selaa-painikkeen oikealle puolelle ilmestyy näkyviin valitun tiedoston nimi, esimerkiksi OmaLehti.zip.
 6. Siirry Jatka-painikkeella tarkastussivulle. Tämä vaihe voi kestää jonkun aikaa riippuen julkaisun koosta ja nettiyhteyden nopeudesta.
 7. Kun antamasi tiedot tarkastussivulla ovat oikein, paina Lähetä-painiketta. Lukemasi lehti siirtyy asiakkaille kuunneltavaksi.
 8. Saat lopuksi kiitossivun onnistuneesta lähettämisestä ja kuittausviestin sähköpostiisi. Jos et saa viestiä, tarkista roskapostikansiosi. Halutessasi voit seurata julkaisun kulkua tuotannossamme viestissä olevan ohjeen mukaan.
 9. Jos sait ilmoituksen, että lähetys ei onnistunut, sivu kertoo mahdollisen syyn. Korjaa virheet ja lähetä julkaisu uudestaan. Varmista että julkaisun numero pysyy samana. Virheilmoitukseen on usein syynä, että wav-tiedostot on unohtunut muuntaa PRS-äänitysohjelmalla mp3-tiedostoiksi eli Audio Export on jäänyt tekemättä. Tarvittaessa kysy apua digineuvonnastamme.

Tukea

Näkövammaisten liiton Digineuvonta
puhelin 09 3960 4000
sähköposti digineuvonta@nakovammaistenliitto.fi

Yhteystiedot myös verkkosivuillamme: https://www.nakovammaistenliitto.fi/fi/digitukea

Artikkeli päättyy