Facebook pikaohje

(Päivitetty: )

Facebookin käyttäminen ruudunlukijoilla riippuu niin monesta tekijästä, kuin on selaimia, apuvälineitä ja käyttöjärjestelmiä. Tästä syystä ohjeen laatiminen yleispätevästi näppäinkäyttöön on lähes mahdotonta.

Esittelyssä vain yksi kombinaatio pääpiirteittäin. Käytössä Windows 10, selaimena Chrome, Nvda ja alustana basic-Facebook.

Chromen osoiteriville kirjoitetaan osoite:
https://mbasic.facebook.com

Kirjautumisen jälkeen tullaan etusivulle, jossa ovat kaikki kavereiden ja ryhmien päivitykset. Jokainen niistä on merkitty otsikolla, joten ruudunlukija löytää ne painelemalla h-kirjainta.

Seuraavan näytöllisen näitä kavereiden päivityksiä saa esille linkistä: ”lisää tarinoita”. Se löytyy viimeisen otsikon jälkeen.

Etusivulla ennen ensimmäistä otsikkoa on ikään kuin alkunavigaatio, joista ehkä käyttökelpoisin on linkki ”ilmoitukset”. Jos Ilmoituslinkin jälkeen on jokin numero, se kertoo uusien ilmoitusten määrän.

Kun siirrytään tälle Ilmoitukset-alasivulle, ovat siellä kaikki tulleet ilmoitukset otsikoituna päiväyksen perusteella. H-kirjaimella siis voit siirtyä päivien välillä.

Ilmoitukset alasivulta, kuten kaikilta muiltakin alasivuilta pääsee näppärästi etusivulle sivun ylimmäisestä Grafiikka-Facebook-linkistä Enterillä.

Artikkeli päättyy