Kosketuslevyn poistaminen käytöstä Windows 10:ssä

(Päivitetty: )

Toisinaan näppäimistön alapuolella olevaa kosketuslevyä (touchpad) ei saa pois käytöstä näppäinkomennoin eikä UEFI/BIOS-asetuksistakaan. Kohdistin saattaa hypätä yllättäen väärään paikkaan, kun sormi hipaisee kirjoittaessa kosketuslevyä.

Ratkaisuna ongelmaan Windows 10 -koneissa saattaisi olla Asetukset -> Laitteet -> Kosketuslevy:

Mene Asetuksiin näppäimillä Windows + i ja kirjoita hakukenttään esim. kosk. Valitse nuolella alas Kosketuslevyn asetukset tai mene Sarkaimella vaihtoehtoon Järjestelmä, nuolella oikealle Laitteet, jotka valitset Välilyönnillä ja Sarkaimella laitelistalle. Nuolella alas valitset Kosketuslevy, jonka valitset taas Välilyönnillä.

Kun valitset hakukentän kautta Kosketuslevyn asetukset, siirryt suoraan vaihtopainikkeeseen Kosketuslevy, joka on painettuna eli levy on käytössä. Laitteet-listalta siirryt samaan vaihtoehtoon Sarkaimella ja voit kytkeä kosketuslevyn pois käytöstä Välilyönnillä.

Jos käytössä on ulkoinen hiiri, kosketuslevyä ei ole pakko kytkeä pois käytöstä, vaan voitkin siirtyä Sarkaimella valintaruutuun Jätä kosketuslevy käyttöön, kun hiiri on kytkettynä. Ota välilyönnillä rasti pois, niin kosketuslevykin poistuu käytöstä, kun kytket ulkoisen hiiren koneeseen.

Valitut asetukset tulevat heti voimaan ja voit sulkea asetukset Alt+F4.

Artikkeli päättyy