Microsoft Teams -kokoukseen liittyminen iOS-laitteella

(Päivitetty: )

Kokoukseen liittyminen

Kokoukseen liittymiseen on useita tapoja. Yksi niistä on liittyminen sähköpostiin lähetetystä linkistä. Kun sinut lisätään Teams-kokoukseen, siitä tulee viesti sähköpostiisi. Avaa viesti iPhonen sähköpostiohjelmalla ja etsi siitä linkki ”liity Microsoft Teams-kokoukseen”. Aktivoi linkki kaksoisnapauttamalla. Jos käytät iPhonen omaa Mail-sähköpostiohjelmaa, linkkiä ei välttämättä aina tule näkyviin. Jos näin käy, kannattaa kokeilla toista sähköpostiohjelmaa jos mahdollista tai liittyä kokoukseen muulla tavalla, esim Kalenterin kautta.

Varsinkin ensimmäisellä kerralla linkki saattaa ensin avautua iPhonen Safari-selaimessa. Jos näin käy, pyyhkäise muutaman kerran vasemmalta oikealle ja löydät painikkeen, jolla voit avata linkin Teams-sovelluksella.

Jos käytät Teamsia ensimmäisen kerran, saat nyt kysymyksen, haluatko kirjautua sisään vai liittyä kokoukseen vieraana. Jos sinulla on esim. työpaikan tai koulun kautta saatu Office365-tili, voit halutessasi valita vaihtoehdon kirjaudu sisään ja kirjautua Teamsiin kyseisellä tilillä. Tilin käyttö ei kuitenkaan ole välttämätöntä, jos haluat vain osallistua kokoukseen.

Ensimmäisellä kerralla saat myös pyynnön antaa Teamsille mikrofonin käyttöoikeuden, jotta äänesi kuuluu kokouksen muille osallistujille.

Jos sinulla ei ole tiliä, valitse kohta ”liity vieraana”. Kun aktivoit tämän kohdan, avautuu tekstikenttä, johon voit kirjoittaa nimesi, jonka kokouksen muut osallistujat näkevät. Kun olet kirjoittanut nimen, löydät tekstikentän vierestä painikkeen liity kokoukseen, kaksoisnapauta tätä painiketta.

Kokouksen asetuksista riippuen saatat nyt päätyä suoraan kokoukseen. Monissa kokouksissa kuitenkin avautuu ensin ikkuna, jossa pystyt määrittämään ääni – ja videoasetukset. Kohdasta videokuva käytössä/ei käytössä voit valita näkyykö kameran kuva kokouksen muille osallistujille. Mikrofonin mykistys -kohdasta voit valita, onko mikrofonisi kokouksen alkaessa mykistettynä vai ei. Valinnat tehdään normaalisti kaksoisnapauttamalla. Näitä asetuksia voit muuttaa myös kokouksen aikana. Kun olet valinnut haluamasi asetukset, voit kaksoisnapauttaa näytön alareunasta löytyvää liity-painiketta. Nyt liityt kokoukseen. Kokouksen järjestäjän asetuksista riippuen päädyt joko suoraan kokoukseen tai odottamaan, että joku kokouksen osallistuja hyväksyy liittymispyyntösi.

Toiminnot kokouksen aikana

Kun olet liittynyt kokoukseen ja kokous alkaa, Teams-sovellus siirtyy kokouksen aikana käytettävään näkymään.

Tässä näkymässä heti yläreunassa on tieto kokouksen kestosta. Tämän jälkeen löytyy keskustelu-painike, josta pääset kokouksen viesteihin. Viestien käyttö on kuvattu tarkemmin ohjeessa Teamsin iOS-sovellus.

Seuraava painike on participants. Tätä kaksoisnapauttamalla päädyt listaan, jossa näkyvät kaikki kokouksessa sillä hetkellä olevien sekä muiden kokoukseen kutsuttujen henkilöiden nimet. Pääset tästä listasta takaisin edelliseen näkymään normaalisti vasemman yläkulman takaisin-painikkeella.

Participants-painikkeen jälkeen on oma nimesi.

Näiden jälkeen löydät painikkeen, josta voit ottaa videokuvan käyttöön. VoiceOver sanoo sen kohdalla joko ota videokuva käyttöön tai poista käytöstä riippuen nykyisestä tilasta.

Seuraavasta painikkeesta voit mykistää mikrofonin tai poistaa mykistyksen. Varsinkin isommissa kokouksissa mykistys voi olla hyvä pitää päällä kun et itse puhu, jotta turhia häiriöääniä vältetään. Sekä videokuvan että mykistyksen tilaa vaihdetaan normaaliin tapaan kaksoisnapauttamalla kyseisiä painikkeita.

Mykistys-painike on jo melko lähellä ikkunan alareunaa. Jos sinun täytyy mykistää mikrofoni tai poistaa mykistys, onkin järkevintä viedä sormi aluksi näytön alareunaan ja lähteä sitten etsimään mykistyspainiketta yhden sormen pyyhkäisyillä oikealta vasemmalle.

Mykistyspainikkeen jälkeen löydät vielä painikkeet Valitse äänilaite sekä enemmän puheluvalintoja. Valitse äänilaite -painikkeesta voit vaihtaa äänet esim. kuulokkeista kaiuttimeen tai toisinpäin. Äänet kuitenkin siirtyvät automaattisesti, jos esim. kytket tai irrotat kuulokkeet, eli useimmiten tämän painikkeen käyttö ei ole tarpeen. Enemmän puheluvalintoja -painikkeen takaa löytyy erilaisia lisätoimintoja puheluun liittyen.

Aivan viimeisenä on Lopeta puhelu-painike. Tätä kaksoisnapauttamalla puhelu loppuu välittömästi. Helpoin tapa puhelun lopettamiseen onkin koskettaa näytön alareunaa ja mikäli et heti osu lopeta puhelu-painikkeen kohdalle, voit etsiä sen yhden sormen vaakapyyhkäisyillä.

Artikkeli päättyy