Pratsam Readerin käyttö iOS-laitteella

(Päivitetty: )

Näin kuuntelet Celian äänikirjapalvelun saavutettavia julkaisuja mobiilisovelluksella ruudunlukuohjelmaa käyttäen.

Avaa sovellus yhden sormen kaksoisnapautuksella. Kohdistin menee valikkopainikkeeseen. Kaksoisnapauta sitä. Nyt löydät kahdella yhden sormen vaakapyyhkäisyllä haku-painikkeen, jolla pääsee lainaamaan kirjoja, kaksoisnapauta sitä. Kohdistin menee Hae materiaalia-kenttään, joka on muokkaustilassa. Näytön alareunassa on virtuaalinäppäimistö. Kirjoita hakukenttään kirjailijan nimi, kirjan nimi tai hakusana. Virtuaalinäppäimistön oikeassa alareunassa on Etsi-painike, joka aktivoidaan kaksoisnapauttamalla. Selaa hakutuloksia vaakapyyhkäisyillä. Valitse kirja yhden sormen kaksoisnapautuksella. Etsi vaakapyyhkäisyillä Lainaa kirja-painike. Kaksoisnapauta sitä. Avautuvassa ikkunassa etsi vaakapyyhkäisyillä vahvista-painike ja kaksoisnapauta sitä. Palaa takaisin edellinen painikkeella. Kohdistin palaa hakutuloksiin. Vasemmassa yläkulmassa on Celia, edellinen painike, joka vie omiin lainoihin. Näitä voi selata vaakapyyhkäisyin. Oikeassa yläkulmassa on painike, joka vaikuttaa siihen minkälainen näkymä on visuaalisesti (kirjahylly tai kansikuva).

Vasemman yläkulman valikkopainikkeen alta löytyvät seuraavat toiminnot: Takaisin, Haku, Viestit, Omat tiedostot, Asetukset, Uniajastin ja Kirjaudu ulos.

Kirjahyllyn luettelossa jokaisen kirjan kohdalla on Lisää vaihtoehtoja -painike. Täällä voidaan. mm ladata kirja myöhempää kuuntelua varten. Jos kirjan kuuntelussa esiintyy pätkimistä tai muita ongelmia, kannattaa kirja ladata. Lisää vaihtoehtoja -valikosta pääsee pois Keskeytä-painikkeella.

Kun avaat kirjan, kohdistin menee vasemman yläkulman Edellinen-painike kohtaan. Yläreunasta löytyy vaakapyyhkäisyillä kirjan nimi, lukunopeus, sisällysluettelo ja lisää vaihtoehtoja. Lisävaihtoehdoista löytyy mm. lisää kirjanmerkki ja uniajastin.

Itse kirja on näytön keskellä. Se on selattavissa yleensä luku- ja sivutasolla, mutta selaustavat voivat vaihdella eri kirjoissa.

Näytön alareunassa on palkki, josta saa tiedon, kuinka kauan kirjaa on kuunneltu, sen kokonaiskeston, millä tasoilla kirjaa selataan, Edellinen-painike, Toista/Pysäytä-painike sekä Seuraava-painike.

Artikkeli päättyy