Teamviewer etätuki

(Päivitetty: )

Ohjeessa on kerrottu Teamviewer-etätukisovelluksen käyttöönotto ja etätukiyhteyden ottaminen.

Sovelluksen lataaminen

Teamviewer QuickSupport ladataan siihen tietokoneeseen, johon tarvitsee saada etäyhteys tukea varten. Se ei edellytä asennusta eikä järjestelmänvalvojan oikeuksia. Etätuen antajalla on Teamviewer-sovelluksen täysversio omalla koneellaan.

Lataa QuickSupport-sovellus Teamviewerin sivulta  linkki avautuu uuteen ikkunaan .

Seuraavaksi kysytään tallennetaanko tiedosto. Valitse tallennusikkunassa tallennuskohteeksi työpöytä ja tallenna tiedosto. Työpöydälle ilmestyy TeamviewerQS_fi.exe-niminen kuvake. Se on sininen neliö, jonka sisällä on valkoinen ympyrä ja sen keskellä on sininen kaksisuuntainen vaakanuoli.

Opasvideo näkevälle Teamviewerin täysversion asentamiseen Keski-Suomen näkövammaisten Youtube-kanavalla.

Etätukiyhteyden ottaminen

Kun olet sopinut etätuesta, avaa TeamViewer-tiedosto työpöydältä. Näppäimistöä käyttäen siirry työpöydälle Win + M -näppäinyhdistelmällä. Paina näppäimistöltä T-kirjainta, kunnes tulet kuvakkeen kohdalle ja avaa sovellus Enterillä. Hiirellä käynnistät ohjelman kaksoisklikkaamalla sitä hiiren vasemmalla painikkeella.

Ruudulle avautuu ikkuna, jossa kysytään haluatko suorittaa tämän tiedoston. Jos et halua jatkossa vastata tähän kysymykseen, ota ruksi pois kohdasta ’Kysy aina ennen tämän tiedoston avaamista’. Näppäimillä teet sen siirtymällä sarkaimella kyseiseen kohtaan ja painamalla välilyöntiä. Siirry sitten sarkaimella Suorita-painikkeeseen ja paina Enter tai klikkaa painiketta kerran hiiren vasemmalla.

Teamviewerin ikkunan avauduttua, näytöllä näkyy ID-numerosarja ja salasana. Anna ne etätukea antavalle henkilölle. Tuen antaja syöttää nämä tiedot sovellukseen omalla koneellaan ja saa etäyhteyden koneeseesi.

Etäistunnon päätyttyä sulje TeamViewer näppäimillä Alt + F4 tai hiirellä sovellusikkunan oikean yläkulman ruksista. Etäyhteys katkeaa eikä tuen antaja pääse koneellesi ennen kuin annat ID:n ja salasanan uudestaan.

HUOM! Jos tarvitset etätukea eri henkilöiltä tai tahoilta, älä anna TeamViewerin tallentaa salasanaa muistiin, jotta voit antaa sen kulloisellekin tuen antajalle. Etätuen antajalla pitää olla sama tai uudempi versio, että yhteyden voi muodostaa.

Artikkeli päättyy