TeamViewerin käyttö NVDA:lla

(Päivitetty: )

Sisällys

Asentaminen

Teamviewer QuickSupport ladataan tietokoneeseen, johon tarvitaan etäyhteys tuen saamiseksi. Tämä ei edellytä varsinaista asennusta eikä järjestelmänvalvojan oikeuksia. Etätuen antajalla on Teamviewer-sovelluksen täysversio omalla koneellaan.

Lataa Teamviewer QuickSupport, ulkoinen linkki  linkki avautuu uuteen ikkunaan

Käynnistys

Ohjelma käynnistyy työpöydältä tai käynnistä valikon Haku-kentästä. TeamViewer voi löytyä myös työkaluriviltä. Sinne pääsee painamalla Win ja B. Kohdistin siirtyy työkalurivin ensimmäiseen kohteeseen. Paina nuolta oikealle, kunnes kuulet ”TeamViewer”. Paina siihen Enter.

Teamwieverissä liikkuminen ja etäyhteyden ottaminen toiseen koneeseen

Liiku TeamViewerissä sarkaimella. Sovelluksessa on muutamia nimeämättömiä painikkeita. Painikkeiden asettelu voi kuitenkin vaihdella Teamviewerin eri versioiden ja käytössä olevien asetusten mukaisesti.

Ohjelman avautuessa kerrotaan yleistä informaatiota sekä käyttäjän ID ja salasana.

Paina sarkainta niin monta kertaa, että ruudunlukuohjelma ilmoittaa muokattava tyhjä (kentässä lukee Lisää kumppani-ID). Tähän kohtaan kirjoitetaan sen käyttäjän TeamViewer ID, jonka tietokoneeseen ollaan ottamassa etäyhteyttä.

Ensimmäisessä painikkeessa lukee Yhdistä. Toisen painikkeen alla on pudotusvalikko, jossa on vaihtoehdot etähallinta ja tiedostonsiirto. Täydennetty todellisuus -painikkeen jälkeen tulee vielä yksi nimeämätön painike. Painikkeessa lukee TeamViewer ja se vie TeamViewerin verkkosivulle.

Tämän painikkeen jälkeen löytyy kirjautumiseen tarvittava ID, joka kerrotaan etätukea antavalle henkilölle. Ruudunlukuohjelma lukee numerosarjan kokonaislukuna. Sen voi kuunnella merkki merkiltä siirtymällä nuolella oikealle. Siirry viimeisen merkin jälkeen sarkaimella salasanakohtaan. Salasanan voi myös lukea nuolella oikealle edeten merkki merkiltä.

Ohjelman sulkeminen

Ohjelma suljetaan joko painamalla Alt ja F4 tai siirtymällä sarkaimella Yhteys-painikkeen kohdalle. Yhteys-painikkeen kohdalla painetaan Enteriä ja selaamalla nuolella alas kohtaan poistu TeamVieweristä, johon painetaan Enter.

Artikkeli päättyy